T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / SARAY - Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi

Okulumuzun Adı Nereden Geliyor?

 

MERHUM MUSTAFA ARICI BİYOGRAFİSİ

 

 

 

1928 YILINDA Tekirdağ' ın Saray ilçesi Bahçedere köyünde dünyaya gelmiştir. İlkokul mezunudur. Tarım ve hayvancılığın yanı sıra halıcılık ve inşaat ustalığı da yapmıştır. Yardımsever kişiliğiyle tanınan Mustafa Arıcı, hiçbir karşılık beklemeden etrafındaki insanlara yardım etmeyi adeta yaşam felsefesine dönüştürmüştür. Özellikle inşaat ustalığını bu yönlü kullanmış olması ve o dönem yapılmış birçok evin inşaatıyla bizzat ilgilenmesi, yardımseverliğiyle tanınmasını sağlamıştır.

 

Mustafa Arıcı, Elmas Hanım' la evlenmiştir. Çiftin bu evlilikten Fehim, Saadet, Ahsen, Basri ve Selvet isimli 2 kız 3 erkek toplam 5 çocuğu olmuştur. Elmas Hanım' da konukseverliğiyle tanınan bir insandır. Tarımla uğraşan Mustafa Arıcı, aynı zamanda Bahçedere köyünde ilk traktör alan kişilerdendir. Eğitimin önemini her fırsatta dile getiren Mustafa Arıcı, çocuklarını da bu yönlü yetiştirmeye çalışmış ve üretim ve ticaret konularında da gerekli rehberliği yapmıştır.  Mustafa Arıcı 20.04.1980 tarihinde hakkın rahmetine kavuşmuştur.

 

Merhum Mustafa Arıcı' nın en büyük çocuğu olan Fehim Arıcı, 1968 yılında İstanbul' a giderek serbest ticarete başlamıştır. 1978 yılında kardeşleri Ahsen Arıcı ve Basri Arıcı (Merhum) ile birlikte iç giyimde üretime geçilmiş ve satış yeri açılmıştır. Tüm bu çalışmaların ardından 1991 yılında ARICI TEKSTİL SAN. TİC. Ve LTD.ŞTİ. kurulmuştur. 1994 yılında Saray' da bu şirkete bağlı konfeksiyon atölyesinin yanı sıra yine Saray' da iç giyim alanında kullanılan mikro kumaşı üretmek üzere ATILIM A.Ş. kurulmuştur. Saray' daki bu fabrika 12.000 m2 üzerine kurulu olup halen 300 kişi çalışmaktadır. NBB markasının önemli bir değere ulaştığı süreçte aile perakende satış zinciri mağazalarını kurduğu ve Türkiye genelinde 55 mağazası bulunan LOYA markasını üretti. LOYA ürünlerinin satıldığı bu perakende satış mağazalarında yaklaşık 600 kişi olmak üzere Türkiye' deki tüm firmalarında toplamda 1500 kişi istihdam eden bu hayırsever insanları kutlamak gerekir.

 

Yardımsever ailenin katkılarıyla gerçekleşen birçok çalışma vardır. Kurumlara yapılan yardımların yanı sıra yoksul çocukların eğitimleriyle de ciddi anlamda ilgilenilmiş ve bu durum bir geleneğe dönüşmüştür. İlçemizde bulunan Mustafa-Elmas Arıcı Anadolu Lisesi ise yine ARICI kardeşlerin büyük katkılarıyla 12 derslikli ek bina ve eski binanın tamamen tadile edilmesi suretiyle yapılmıştır. Arıcı kardeşlerden merhum Basri Arıcı lisemizin ek bina inşaatıyla aile adına ilgilenen kişidir. Basri Arıcı, 31 Ekim 2007 tarihinde geçirmiş olduğu kalp krizi sonucu hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhum Basri Arıcı adına 2009 yılında okulda bir konferans salonu yapılmıştır. Konferans Salonu' nun girişindeki levhada şunlar yazmaktadır.

 


BASRİ ARICI BİYOGRAFİSİ

 

(1958-2007)

 

 

 

"3 Nisan 1958 tarihinde ilçemiz Saray' a bağlı Bahçedere köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Saray' da tamamladıktan sonra bir süre tarım işleriyle uğraşan Basri ARICI, 1990 yılında kardeşleriyle birlikte İstanbul' da ARICI TEKSTİL' in kuruluşunu gerçekleştirdi. Arıcı Tekstil' in NBB markası ve 1200 çalışanıyla dev bir sanayi şirketine dönüşmesinde büyük katkısı oldu. Evli ve iki çocuk sahibi olan Basri ARICI, 31 Ekim 2007 tarihinde ani bir rahatsızlık sonucu ebedi âleme intikal etti.

 

 

 

Öğrencilerimizin daha rahat koşullarda eğitim yapması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ARICI ailesinin genç temsilcisi Basri ARICI aynı zamanda paylaşma kültürünün onurlu bir üyesi olarak da belleklerdeki yerini aldı.

 

 

 

Mustafa-Elmas Arıcı Anadolu Lisesi ailesi olarak, sunduğu katkılarla sıkıntılarımıza ortak olan gönül dostumuz değerli Basri ARICI' yı unutmayacak ve bu erdemli davranışların temsilcisi olacağız. Ruhu şad, mekanı cennet olsun..."

 

 

 

Arıcı kardeşler Mustafa-Elmas Arıcı Anadolu Lisesi' nin her zaman yanında yer almışlardır. 2009 yılında derslik ihtiyacından dolayı geliştirilen çelik tonoz çatı inşaatını üstlenmişler ve bu şekilde okulun çatı alanında 4 laboratuvar ve bir de Rehberlik odasının kazandırılmasını sağlamışlardır. Her mezuniyet törenlerinde dereceye giren çocuklara bilgisayar alan ailenin okula katkısı devam etmektedir. Elmas Hanım hayattadır ve en büyük mutluluklarından biri Mustafa-Elmas Arıcı Anadolu Lisesi öğrencilerinin Anneler Günü' nde kendisini ziyaret etmeleridir. Bir okula hayat veren, binlerce yere yardımda bulunan bu değerli aile, anne ve babalarının adlarını adeta ölümsüzleştirmişlerdir.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.04.2013 - Güncelleme: 28.08.2023 11:57 - Görüntülenme: 6301
  Beğen | 25  kişi beğendi