Tarihçemiz

Kuruluş Yılı: Saray Anadolu Lisesi Bakanlığımız 08.08.2000 tarih ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 8597 sayılı makam onayı ile 2000-2001 Öğretim yılında Yabancı Dili İngilizce, 2(İki) şubeli (2x36=72 öğrenci) Hazırlık sınıfı olmak üzere geçici olarak açılmıştır.

Kuruluş Amacı: Öğrencilerin ilgi, yetenek ve başarılarına göre yükseköğretim programlarına hazırlanmalarına yardımcı olmak ve Yabancı Dili, dünyadaki bilimsel ve Teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde öğrenmelerini sağlamaktır.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu´nun binasında geçici olarak eğitim-öğretime başlayan okulumuz; Arıcı Tekstil San. Tic. ve Ltd. Şti. Kurucuları Fehim, Ahsen ve Basri ARICI kardeşler tarafından 2003 yılı Temmuz ayında yapımına başlanan ve 2004 yılı Eylül ayı itibariyle tamamlanan 12 derslikli ek binaya taşınmış ve derslik sorunumuz giderilmiştir. Hayırsever vatandaşların anne ve babalarının adını okulumuza vermeleri sonucu Mustafa-Elmas Arıcı Anadolu Lisesi olarak değişen adla 2004–2005 eğitim-öğretim yılına girilmiştir. 2009 yılında yapımı biten çelik tonoz çatı ve 80 kişilik Basri ARICI Konferans salonu, 2011 yılında ise Trakya Kalkınma Ajansı Projesi ile okulumuza 60.000TL (Altmışbin) değerinde bir özel zeminli saha kazandırılmıştır. 2013 yılında da okul bahçesinin bir bölümüne satranç alanı ve küçük bir seyirci tribünü yapılmıştır. Bahçe duvarları da bu yıl yeniden düzenlenmiştir.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle öğrenci sayımız 363'tür.

Okulumuz da toplam 18 şubede eğitim-öğretim yapılmaktadır. Fizik-Kimya-Biyoloji Laboratuarımız, Kütüphanemiz mevcuttur. Sınıflarımızda Fatih Projesi kapsamında interaktif tahtalar kullanılmaktadır. .

Okulumuzda 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 25 öğretmen ve 1 memur çalışmaktadır. Rehberlik servisimiz 2002–2003 eğitim-öğretim yılından itibaren çalışmalarını sürdürmektedir.

Gerek akademik gerek sosyal ve kültürel ve gerekse de spor alanlarında önemli başarılara imza atmış okulumuzun bu başarıları her geçen yıl artarak devam etmektedir. 2000 yılında kurulan okulumuz futbolda 3 defa il şampiyonu olma başarısını göstermiştir. Yine 2009 yılında Marmara Bölge Şampiyonu olarak Türkiye Yarı Finallerine katılmayı başarmış ve  2000 yılından beri bunu başarmış Tekirdağ' ın tek lisesi konumundadır. Puanlı atletizmde Türkiye dereceleri bulunan okulumuz, sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalarıyla da örnek teşkil edecek işlere imza atmıştır. Konserler, tiyatro gösterileri, şiir dinletileri, sosyal sorumluluk projeleri tarihimizin önemli çalışmaları olarak yerini almıştır. Akademik alanda 2008 yılı ÖSS Yerleştirme Oranı bazında Türkiye' deki tüm Anadolu Liseleri arasında %93' lük başarı oranıyla Türkiye İkincisi olmuştur. Bilim, sanat, edebiyat ve eğitim alanında ün yapmış önemli isimleri Saray' a davet ederek ağırlamış olan okulumuz bu yönüyle de öncü olmayı başarmış ve tüm bölgeye katkı sunan vizyonuyla ilerlemeyi başarmıştır.

Yayın: 04.04.2013 - Güncelleme: 28.08.2023 13:47 - Görüntülenme: 2834