T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / SARAY - Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi

ANADOLU İRFANI

Okulumuz öğrencileri Liselerde Bilim Uygulamaları Programı çerçevesinde "Anadolu İrfanı" konulu bir panel yapacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı fen liseleri ve merkezi sınavla öğrenci alan Anadolu liselerinde öğrenim gören öğrencilerin; bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, politika vb. alanlarda, bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik  çalışmalara  altyapı  oluşturacak  becerilerinin  geliştirilmesine  ve  farkındalık düzeylerinin artırılmasına yönelik konferans, panel, seminer, sempozyum, forum vb. türlerde bilimsel  toplantılar  düzenlenmesi  ve  uygulamalı  bilim  çalışmalarının  gerçekleştirilmesi amacıyla "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı"nı hayata geçirmiştir. Bu program doğrultusunda Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan kurul da "Anadolu İrfanı" konulu bir panel düzenleme kararı almıştır. Bütün ilçelerde mart ayı içerisinde bu panel yapılacak. Mayıs ayı sonunda da her ilçeden öğrenci gruplarının katılımıyla ilde aynı panel yapılacak.

İlçemizde bu paneli yapma görevi okulumuza verildi. Okulumuz Değerler Kulübü'nün organize ettiği panelde gönüllü öğrencilerimiz görev aldılar. Aşağıdaki öğrencilerimiz bu panelde gönüllü olarak görev aldılar:

9/A

ALEYNA IŞIK

9/A

HÜSEYİN ÖZTÜRK

9/A

MUSAB KAVLAK

9/B

DURU AYLİN AYTAN

9/C

MUSA ARDA ÜNLÜ

9/C

SENA SAYAR

10/C

ECEM BOZDAĞ

11/C

KÜBRA BOLAT

11/C

AZRA DURAK

11/C

NİYAZİ ÖZÇELİK

11/C

MELİSA KARABAŞ

11/D

AYÇA KARADOĞAN

12/D

MELİH ÇAĞDAŞ DEMİRAY

12/D

EFE DEMİRBAĞ

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Alparslan Yılmaz'ın rehberliğinde panel hazırlıklarını sürdüren öğrencilerimiz 21 Mart 2024 Perşembe günü saat 13.30'da Saray Atatürk Kültür Merkezinde ilçemizdeki diğer liselerden de öğrencilerin katılacağı bir programla "Anadolu İrfanı" konulu paneli gerçekleştirecekler.

14-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 22:02 - Görüntülenme: 190
  Beğen | 3  kişi beğendi